12 Ağustos 2014 Salı

Argan Yağı Saç Bakımı

Argan Yağı Saç bakımı



Saç bakımı için son dönemde en çok kullanılan ürün argan yağıdır. argan yağı içeren kozmetikler o kadar çoklar ki neyi nasıl alacağını şaşırdı insanlar peki saçınıza argan yağıyla nasıl bakacaksınız işte cevabı bu yazıda. 

Son dönemlerin en popüler saç bakım yağlarından birisi hiç kuşkusuz argan yağıdır. Peki argan yağını bu kadar popüler yapan şey ne? Argan yağının çok kaliteli olması mı yoksa reklamlar mı? hiç şüphesiz ki argan yağı oldukça iyi bir yağdır ancak bu popülerliğinin ana nedeni yapılan reklamlardır. Argan  yağı o kadar çok anlatılıyor ve reklam yapılıyor ki görenler duyanlar argan yağının peşine düşüyor.

Saç bakımları için bu yağın saf olmasına dikkat edin. Saf olmayan yağla saçınıza yaptığınız bakım argan yağlı saç bakımı olmayacaktır. Ayrıca argan yağlı saç kremi, şampuan, saç serumu vb. kozmetik ürünlerin %1 den fazla argan yağı içermediği için saçınızda diğer ürünlerden çok da farklı olmadığını bilmenizi isteriz. Ayrıca içerisinde argan yağı var diye bu tarz ürünlere normalden daha fazla paralar vermenize gerek yok. Diyelim ki argan yağlı şampuan kullanmak istiyorsunuz. herhangi bir şampuana damlatacağınız 4 damla argan yağı aynı işlevi görecektir, çünkü piyasadaki argan yağlı şampuanlarda bundan fazlası yoktur. Argan yağlı saç kremi, serum cilt kremi için de aynı şeyler geçerli.
Argan yağı ile boyalı ve yıpranmış saç bakımı yapacaksanız, yağı saf kullanmanız oldukça mali,yetli olacağından, jojoba yağı, Hindistan cevizi yağı, macadamia yağıyla karışım hazırlayıp boyalı ve kuru saç bakımında kullanabilirsiniz.
Argan yağıyla saç derisi bakımı yapacaksanız, yağı hint yağı, biberiye yağı, jojoba yağı ile karıştırıp kullanabilirsiniz.

Ayrıca hemen belirtelim argan yağı diye satılan ürünlerin çoğu saf argan yağı değil, hatta büyük kısmı yağ değil. Özellikle saç bakımı için satılan ürünlerin çoğu yağdan ziyade silikon türevleridir. Ürün etiketinde içerik bölümünde dimethicone diye yazan hammaddeler görürsünüz. Silikon türevi olan bu kimyasal maddeler saçı yumuşatırlar. Bazı yağlarda ise karışım yağlar yazılır, saf argan yağının üzerinde argan oil veya argana spinosa kernel oil yazmalıdır.

 

Argan Yağının Saça Faydaları

 

Saçlar özellikle boya, röfle, perma, düzleştirici vb. nedenlerle yıpranır. yıpranan saçın keratinel yapısı deforme olur, işte yağ bakımları saçın bu yıpranmasına iyi gelmektedir. Argan yağı içeriğinde bulunan e vitamini sayesinde yıpranmış saçlara iyi gelmektedir. Ancak yağ bakımı yaparken yağın içerisine e vitamini koymanız bakımın kalitesini oldukça arttırır. 30 ml argan yağına ilave edeceğiniz bir çay kaşığı e vitamini yağın saç bakımında verimini arttıracaktır. Saf e vitamini doa kozmetikten alabilirsiniz.

 

Yağ ile Saç bakımı

 

Eğer saf argan yağı veya argan yağı içeren bir yağınız varsa bununla yapılacak saç bakımını aktaralım size. Evvela yağ bakımlarını duştan hemen önce uygulamalısınız. Argan yağını duştan sonra saçınıza sürebilirsiniz ancak 1-2 damlayı geçmesin yoksa duştan sonra saçınıza yağ sürüp bu yağın saçınızı yumuşatmasını beklemeyiniz. Bu tarz ürünlerin çoğu slikonlardır.
Yağı saçınıza uyguladığınızda  en az 30 dakika kadar bekletmelisiniz. Ayrıca saçınıza yağ bakımı yapıyorsanız saçınızda sıcak bir havlu ile durmak ve havluyu ara ara ısıtmak oldukça önemlidir çünkü yağlar 40 derecede yapıları daha açılan maddelerdir. Isı uygularsanız yağ saçınıza daha iyi işleyecektir.

 

Saç Yıkamak

 

Saçınıza yağ bakımı yaptıktan sonra hemen yıkamamalısınız. saçınıza su değdiği anda yağı arıtmak çok daha zor olacaktır. Yağ bakımı yaptığınız saçlarınıza yıkamadan önce saç kremi sürerseniz, saç kremi yağı emecek ve saçınızdan yağı temizlemeniz daha kolay olacaktır. Eğer saç kremi yoksa şampuan kullanabilirsiniz, saçınıza su değmeden önce şampuanı sürün 1 dakika bekleyin ve sonra duşa girebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Sorumluluk ve Telif

Bu blogdaki yazılar derleme bilgilerin sentezlenip yorumlamasıyla oluşmaktadır. Tıbbi bir kesinlik içermez. Bu blogda anlatılan yöntemlerden dolayı blog yazarı olarak sorumluluk kabul edilmez. Yazılarımı kaynak göstererek yayınlayabilirsiniz.