5 Mayıs 2015 Salı

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi 



Argan yağı gibi güçlü mineral ve vitaminlere sahip olan hindistan cevizi yağı, uzun yıllardır gerek cilt bakımı gereksede saç bakımında etken bir onarıcı olarak kullanılmaktadır. Kozmetik sektöründe de kullanılan bir çok ürünün içinde olduğu söylenilen hindistan cevizi yağını daha yakından tanıyalım.

Hindistan Cevizi Yağı


Hindistan cevizi (Cocos nucifera), palmiyegiller (Arecaceae) familyasından tropik bölgelerde yetişen meyvesi yenen bir palmiye türüdür. Hindistan cevizi 6-12 yaşları arası meyve vermeye başlar. 50 yıl kadar ürün verir. Ağacı 100 yıla kadar yaşar. Genellikle kurulmuş meyvesi toz hâlinde satılır, sert kabuğunun altında hindistan cevizi sütü denen yoğun sıvı bulunur.

Tropikal bölgelerde meyvesi için yetiştirilir. Meyvesinden hindistan cevizi lifi elde edilir. Ayrıca beyaz tanecikler halinde kek ve pastayı süslemek ve tat katmak amacıyla da kullanılmaktadır. Boyu 20 metreyi aşan Hindistan cevizi ağacından toplanan özsuyu tropikal bölgelerde mayalanarak palmiye şarabı üretiminde kullanılır. Meyvesinden elde edilen bir sıvı tıpta kullanılmaktadır.

Hindistan cevizi çok besleyici, güçlendirici ve şişmanlatıcı bir besindir. Yüksek oranda fakat kolayca sindirilebilen yağ içerir. Vücut bu yağdan diğer yağlara nazaran daha kolay yararlanır.

 Hindistan Cevizi Yağı Faydaları


Çok hafif bir yağ olduğu için vücudunuzu yüzünüzü, dudaklarınızı nemlendirmekte kullanabilirsiniz. Yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Cilt bakımı konusunda özellikle çatlakları önelemek amaçlı olarak kullanılabilir.

Hamilelik veya kilo alıp vermeden dolayı oluşan çatlaklara karşı oldukça faydalı olan hindistan cevizi yağını kakao yağı ile karıştırarak kullanabilirsiniz. 100 ml hindistan cevizi yağı ve 100 gr kakao yağı ve 10 ml e vitamini karıştırarak oldukça etkili bir çatlak bakım kremi yapabilirsiniz. Ancak bu kremlerin oluşmuş çatlaklar üzernde etkisi çok azdır, daha çok çatlak oluşumunu engellemede kullanabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı Cilt Bakımı

Hindistan cevizi yağı ile cilt yaralarına bakım yapabilirsiniz. 50 ml hindistan cevizi yağı, 50 ml shea butter, 10 ml çay ağacı yağı, 10 ml e vitamini karışımınıın içerisine at kuyruğu otunu 1 hafta kadar bekleterek yapacağınız merhem yaralara oldukça iyi gelecektir.


Hindistan Cevizi yağı Egzema


Hindistan cevizi yağı sedef ve egzemada oldukça faydalı bir yağdır. 50 ml hindistan cevizi yağı 50 ml shea yağı, 30 ml jojoba yağı, 10 ml çay ağacı yağı, 10 ml e vitamini karıştırarak yapacağınız yağ sedef ve egzama konusunda size yardımcı olacaktır. Sedef ve egzama bir rahatsızlıktır bu tarz yağ karışımları kesin çözüm sunmaz, doktora muayene olup verdiği ilaçların yanında bu karışımları kullanabilirsiniz.

Kaynak: http://www.hindistanceviziyagi.org/2014/08/hindistan-cevizi-yag-faydalar.html

Hiç yorum yok:

Sorumluluk ve Telif

Bu blogdaki yazılar derleme bilgilerin sentezlenip yorumlamasıyla oluşmaktadır. Tıbbi bir kesinlik içermez. Bu blogda anlatılan yöntemlerden dolayı blog yazarı olarak sorumluluk kabul edilmez. Yazılarımı kaynak göstererek yayınlayabilirsiniz.