4 Ekim 2014 Cumartesi

Argan Yağı Boyalı Saç Bakımı

Argan yağının çok iyi bir saç bakım yağı olduğunu daha önceki yazılarımızda belirtmiştik. Argan yağı en çok boyalı saçların bakımında işe yarayan bir yağdır. Eğer saçlarınız boyalı ise argan yağıyla çok iyi bir bakım yapabilirsiniz. Bu yzaımda size aragn yağı, hindistan cevizi yağı, e vitamini, badem yağıyla yapabileceğiniz bir boyalı saç bakım yağı tarifi vereceğim. 

Boyalı Saçlar Argan Yağı


Boya ve açıcı kullanımı sonucu boyanan saçlar çok yıpranır. Bu yüzden ekstra bakıma ihtiyaç duyarlar, bu bakımların en önemlisi hiç şüphesiz yağlarla yapılan bakımlardır. Özellikle hindistan cevizi yağı, badem yağı ve tabi ki argan yağıyla yapılan bakım oldukça faydalıdır.

Hindistan Cevizi Yağı


Hindistan cevizi yağı içeriğinde bulunan asitlerle oldukça faydalıdır.

"Hindistan cevizi yağının içerdiği asitler şunlardır;


Lauric Acid          % 48
Myristic Acid        % 15
Palmitic Acid        % 10
Capric Acid          %   8
Caprylic Acid       %   7
Oleic Acid            %   5
Palmitoleic Acid   %   3
Steartic Acid        %   2
Linoleic Acid        %   1
Arachidic Acid     %   0,5
Caproic Acid       %   0,5

Saçlarınızı boyalı veya yeni boyattıysanız eğer ekstra saç bakımı yapmanız bir gereklilik. İşte boyalı saç bakımında kullanılacak en iyi yağlardan birisi hindistan cevizi yağıdır. Katı halde bulunan hindistan cevizi yağı yapısında bulunan yağ asitleri ile boyalı yıpranmış ve kuru saçların bakımında bir çok kadının vazgeçilmezi. Ülkemizde çok bilinmeyen bu yağ ile boyalı saçların bakımını yaparsanız hidrojen peroksit gibi açıcılar ve boyaların saç üzerindeki olumsuz etkilerini azaltabilirsiniz. 

Boyalı Saç Bakımı


Saç boyama sonucu saç telleri çeşitli açılar ve boyalar yüzünden yıpranır. Boyalı yıpranmış ve kuru saçların bakımında en önemli etmen saç tellerinin ihtiyaç duyduğu nemi sağlamaktır. Genellikle saç bakımında dimethicone yazan silikon ve türevleri bu işlev için kullanılır ancak silikonlu ürünler ilk başlarda oldukça iyi etkiler bırakmasına rağmen ilerleyen zamanlarda saça bakım yapmadığı ve günü kurtardığı anlaşılır. Kadınların bitmeyen çilesi saç bakımının en önemli nedenlerinden birisi yapılan bakımların aslında saça anlık çözümler sunmasıdır." Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağıyla ilgili bu alıntıdan sonra diğer bir yağ olan badem yağını aktaralım şimdi

Badem Yağı


Badem yağı saç bakımında kullanılan ucuz ve etkili bir yağdır. Bu yazğın asit oranları şu şekildedir.


"Yağ asit oranları şu şekildedir;
Oleik Asit             %  68 
Linoleik Asit        %  25 
Palmitik Asit        %   4 
Stearik Asit          %   1 
Linolenik Asit      %   1 
Palmitoleik Asit   %   1 


Boyalı Saçlar İçin Badem Yağı

 

Boyalı saçların bakımında, hindistan cevizi yağı ile badem yağı karıştırılarak boyalı saçlara bakım uygulanır, böylece boyalı saçlar için badem yağının boyalı saça faydası daha da artar." Badem Yağı

Boyalı Saçlar İçin Bakım Yağı


Yukarıda özelliklerini saydığımız yağlarla yapacağımız boyalı saçlar için bakım yağı size maksimum faydayı sağlayacaktır. Bunun için yağın içerisine 10 ml e vitamini ve skualen ilave ettik.

100 ml hindistan cevizi yağı
30 ml argan yağı
30 ml badem yağı
10 ml e vitamini
10 ml skualen

Hindistan cevizi yağı yazın sıvı kışın katı olan bir yağdır. Yağınız eğer katıysa benmari usulü eritin. Sonrasında hindistan cevizi yağını soğumaya bırakın içerisine argan yağı, badem yağı, e vitamini, skualen,  ilave edin. Boyalı saçlar için bakım yağınız hazır. 

Boyalı Saçlar Bakım Yağı Kullanımı


Boyalı saçlar için bakım yağınızı hazırladıktan sonra kullanımı için yapmanız gerekenler şunlar. Evvela bu bakım yağlarını saçınızda ne kadar bekletirseniz o kadar faydalı olacağını unutmayın.Yani yağı bir gece saçınızda bekletirseniz çok daha iyi sonuçlar alabilirsniz. 

Saç bakım yağını saç diplerinizden uçlarına kadar uygulayın. bu yağı diplere de sürün çünkü saç köklerini besleyip saçınızı güçlendirecektir. Sonrasında bekliyorsunuz. Bu bekleme aşamasında saçınızı streçle sarıp üzerine bone geçirirseniz yağ dıraşı sızmaz. Ayrıca ısıttığınız bir havluyu zaman zaman saçınıza uygulayarak biraz ısı uygulamak veya 1 saat arayla bonenin üzerine saracağınız havluya ısı verirseniz. Yağ saçınıza daha iyi işler.

Yağı yıkama aşamasında duşa girmeden saçınıza bolca saç kremi sürün. Böylece saçınızdaki yağı emen saç kremi saçınızın daha kolay arınmasına yardımcı olacaktır. 


Hiç yorum yok:

Sorumluluk ve Telif

Bu blogdaki yazılar derleme bilgilerin sentezlenip yorumlamasıyla oluşmaktadır. Tıbbi bir kesinlik içermez. Bu blogda anlatılan yöntemlerden dolayı blog yazarı olarak sorumluluk kabul edilmez. Yazılarımı kaynak göstererek yayınlayabilirsiniz.