7 Kasım 2014 Cuma

Soğuk Havalarda Cilt Bakımı

Kış Ayları Cilt Bakımı


Soğukların kendini iyiden göstermeye başladığı kasım ayıdayız. Önümüz kış, bu gerçekten hareketle size kış aylarında yapabileceğiniz kış bakımları nedir nasıl yapılmalı konusunda bir yazı yazayım istedim. Kış ayları cildin ekstra bakıma ihtiyaç duyduğu aylardır ve argan yağı da hiç şüphesiz ki bu bakımlarda oldukça önemlidir.



Argan Yağı Kış Bakımı


Argan yağı yoğun e vitamini içeriği sayesinde kış aylarında kullanılabilrcek bir bakım yağıdır. Cildin gereksinim duyduğu nemin muhafaza edilmesi için oldukça önemlidir. Özellikle daha soğuğa maruz kalan ellerin ve yüz bölgesinin bakımı için gereklidir. Argan yağını shea butter ile karıştırıp kullanırsanız kış bakımında çok daha iyi sonuçlar alırsınız.

Soğuk Havalarda Bakım


Soğuk havaların etkisi ve yapılması gerekenlerle ilgili olarak kadincadunya.org sitesinden bir alıntı yapıyorum.

 

 

Kış Aylarında Cilt Bakımı


Kışın cilt bakımında kullanılan cilt bakım ürünlerinin besleyici değerleri daha yüksek olmalıdır, bu yüzden ürünlerimize e vitamini ilave edebilir, akşamları c vitamini serumunu yatmadan önce cildimize sürebiliriz. Eğer kışın cilt bakımına dikkat edilmez ise kırışıklık, çatlama, sarkma, leke gibi problemlerin yanı sıra cilt üzerinin giysiler, ter ve yağ salgısı ile sürekli örtülü olması yağ bezi hastalıklarının (akne, sebore, egzama) artmasına neden olabillir.

Soğuk Havalarda Cilt Bakımı


Yüz ve vücudumuza, kurumaya engel olmak amacıyla kremli, yağlı sabun ve jeller kullanılmalıdır. Kullanılan ürünlerin yan etkisiz, anti alerjik olmasına dikkat edilmelidir. Ancak 10 dakika yürüyüş mesafesinde olan işinize veya başka bir yere gidecekseniz, bu kısa süre için cildi yağlı kreme boğmak yanlış olur. Burada kullanmanız gereken nemlendiricidir, hele bir de ısıtılmış ve havası kurumuş bir ortama gidiyorsanız, cildinizin neme ihtiyacı olacaktır. Cildinizi kışın hyaluronic acidle nemlendirebilirsiniz. Hem yağ içermez hemde oldukça iyi bir nemlendiricidir. Cilt Bakımı

Argan yağının etkileri sadece soğuk cildi beslemekle kalmaz cildinizdeki soğuktan kaynaklı olşan hasarı onarmanıza da yardımcı olur.

Havalar soğuduğunda işinizi sadece bakımlara havale etmeyin. Ayrıca yakında kar yağacak ve unutmayınki kar ciltte lekeler yapabilir nasıl olur demeyin, kar yansıtıcıdır ve güneş ışınlarını direkt size yansıtır, yani karlı havalarda güneş yok diye sevimeyin, cilt lekelerinden kışın korunmak cildinizdeki yaz sıcaklarının ve güneşin hasarını azaltmak için gece yatmadan önce cildinize c vitamini serumları uygulayabilirsiniz. Böylece daha bakımlı bir cildiniz olur. C vitamini serumları noktasında çok pahalı dediğinizi duyar gibiyim. Ama oldukça kaliteli ve ucuz alternatifleri de var örneğin doa kozmetikte c vitamini serumu 20 lira.

Kış aylarında yağ bakımı yapmak için ideal olduğunu yazmıştık çünkü yazın yağ bakımlarını cilt çok çabuk kusar. Saf argan yağı ile bu kış aylarında özellikle akşamları 1 damla olmak üzere cildinize uygularsanız oldukça verimli sonuçlar alırsınız.

Hiç yorum yok:

Sorumluluk ve Telif

Bu blogdaki yazılar derleme bilgilerin sentezlenip yorumlamasıyla oluşmaktadır. Tıbbi bir kesinlik içermez. Bu blogda anlatılan yöntemlerden dolayı blog yazarı olarak sorumluluk kabul edilmez. Yazılarımı kaynak göstererek yayınlayabilirsiniz.