26 Kasım 2012 Pazartesi

Argan Yağı

argan yağı faydaları ve kullanımı

Argan Yağı


Argan yağı doğru kullanıldığı zaman, sonuçlarıyla kullanıcını şaşırtacak nitelikte bir yağdır, ancak talebi oldukça yoğun olan bu yağın orjinalini bulmak zordur. İşte bu makalemizde size orjinal argan yağını anlatacağız.


Argan Ağacı



Argan ağacı (Argania spinosa ) Fas’da bulunan, meyvesinin çekirdeğinden çıkarılan ve oldukça değerli olan yağı için yetiştirilen bir ağaçtır.



Argan Yağı



Argania spinosa ağacının meyvelerinin çekirdeğinden çıkarılan yemişten elde edilen argan yağı, oldukça özel ve değerli bir yağdır. Argan yağının en önemli özelliği cilt tarafından hızla emilmesi ve nemlendirmesidir. Cilt bakımında bilinen en etkili yağlardan birisidir.


Argan Yağının Faydaları


  1. Argan yağı cildi nemlendirir ve kurumaya karşı korur.
  2. Ciltteki nem dengesini koruduğu için cildin yaşlanmasını geciktirici etkisi vardır.
  3. Ciltteki nem dengesini muhafaza ettiği için kuru ciltleri korur.
  4. Yağlı ciltlerdeki yağlanma sorununu azaltır.
  5. İşlem görmüş ve kuru saçları nemlendirerek elastikiyet verir, böylece koparak dökülmeleri engeller, saçları besler güçlendirir.

Argan Yağının Kullanımı


İster cildinizde kullanın ister saçınızda, birkaç damla argan yağının yeterli geleceğini unutmayınız. Birkaç damla argan yağını cildinize masaj yaparak uygularsanız, yağın faydasını maksimuma çıkarırsınız.

Argan Yağı Ne Yapar


Argan yağının mucizevi etkkileri yoktur. Lütfen abartılı reklamlara inanmayınız. bir gecede sivilcelerinizi gidermez, kırışıklıklarınızı düzeltmez ve cilt lekelerinize faydası olmaz. Yıpranmış saçlarınızı ahenkle dans ettirmez.


Çok iyi bir nemlendirici olan argan yağı birçok kreme, nemlendiriciye ve yağa oranla cildinizi ve saçınızı daha iyi nemlendirir.


Argan Yağının Fiyatı



Argan yağımızın neden ucuz olduğu sorusu en çok muhatap olduğumuz soru, haliyle bu yağın uluslararası tedarik fiyatını anlatıyoruz. Argan yağı değerli bir yağdır ancak en nihayetinde altın değildir. Denizada kozmetiğin erişilebilirlik ilkesi (en nitelikli ve doğala, en uygun fiyatla, bütün sosyo ekonomik kesimlerdeki insanları buluşturma çabası) , adil ticarete ( fair trade ) olan desteği, tedarikteki uzmanlığı, nitelikli kadrosunun çalışması ve fiyat politikasıyla bu yağa ulaşıyorsunuz.


Sitemize muhtemelen bir arkadaşınızın tavsiyesi veya müşterilerimizin memnuniyet belirten yazıları sayesinde ulaştınız. Dolayısıyla sizin bu markanın ve yağın varlığından haberdar olmanız için biz reklam parası harcamadık, reklam yüzümüz yok ve bu yüzden sizden bunun parasını almıyoruz. Aldığınız yağın ambalaj maliyetlerinin minimum tutulduğunu ve size ambalaj parası ödetmediğimizi unutmayınız.

Orijinal Argan Yağı ( Organik Argan Yağı )


Argan yağı alırken dikkat etmeniz gereken hususları sıralamak istiyoruz


1) Argan yağı hiçbir surette kokmaz.


2) Argan yağının rengi koyu sarıdır. Asla şeffaf olmaz


3) Argan yağının tadı çok acı değildir.


4) Argan yağı çok koyu kıvamlı değildir.

Hiç yorum yok:

Sorumluluk ve Telif

Bu blogdaki yazılar derleme bilgilerin sentezlenip yorumlamasıyla oluşmaktadır. Tıbbi bir kesinlik içermez. Bu blogda anlatılan yöntemlerden dolayı blog yazarı olarak sorumluluk kabul edilmez. Yazılarımı kaynak göstererek yayınlayabilirsiniz.